NCS Pedicure

Voetverzorging aan huis 


Ingroeiende nagel.

Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. Hierdoor kan er ook eeltvorming in de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Zo'n ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk.

Oorzaken:
Het verkeerd knippen van de nagel, door de hoeken weg te knippen, of door het te kort knippen. Te kleine schoenen. Een bolle nagel. Standsafwijking van de teen.

Behandeling:
In de eerste fase kan ik de nagel als volgt behandelen: Eerst wordt de nagelplooi goed schoongemaakt. Daarna wordt de nagelkant met de frees iets afgevlakt. Als laatste wordt de nagel drukvrij gelegd om de groei in goede banen te leiden. Wacht niet te lang om een afspraak  te maken als u het vermoeden heeft last te hebben van een ingroeiende nagel. Hoe eerder u er iets aan laat doen des te minder pijnlijk zal de behandeling zijn.

Het plaatsen van een omega beugel, de Ross Fraser techniek, om de groei van de nagel in goede banen te begeleiden.

Deze metalen beugel wordt op maat gemaakt en en om de nageluiteinde geschoven en vast gezet met gel. Nadeel van deze beugel is dat hij om de 5 a 6 weken opnieuw geplaatst moet worden. Dit komt omdat uw nagel groeit en de beugel na 5 a 6 weken niet voldoende kracht meer heeft om de nagel in goede banen te laten groeien.

Bron foto: Pedi Sana Hoorn

Beugel gemaakt van Acryl.
Een acryl beugel bestaat uit een laagje acryl wat zo dicht mogelijk bij de matrix wordt geplaats. Voordeel hiervan is dat de beugel met de nagel mee groeit. Omdat de acryl beugel erg hard is, waar u overigens niets van merkt, groeit de nagel vanuit de matrix, waar de stand van de nagel goed is, doormiddel van de acryl beugel weer in zijn goede vorm.  De beugel dient wel om de 6 weken gecontroleerd te worden.


Advies: Knip de nagel niet te kort en met de ronding van de teen mee. Zorg voor voldoende teenruimte in de schoenen. E-mailen
Bellen
Info
Instagram