NCS Pedicure

Voetverzorging aan huis 

 

Meest gestelde vragen.

Moet ik mijn voeten wassen voor u komt?
Nee, u hoeft niet speciaal uw voeten voor mij te wassen. Ik ontsmet u voeten voor ik met de behandeling start. 

Heeft u iets speciaals nodig?
Een stoel voor uzelf en een stoel voor mij en de eetkamer tafel. Voor de rest breng ik alles mee. 

Hoe lang bent u bezig?
Dat verschilt per behandeling. Als er geen bijzonderheden zijn duurt een basis pedicure behandeling ongeveer een uur. Reken voor gellak 30 minuten extra. Wanneer het om kalknagels gaat, kan het allemaal wat langer duren.
En  dan komt het uit en inpakken van de spullen er nog bij. Dat is ongeveer 10 minuten in totaal.

Om de hoeveel weken is een pedicure behandeling nodig?
Dat ligt helemaal aan de conditie van uw voeten. Wanneer er niets aan de hand is en u gewoon met regelmaat een pedicure behandeling wil, volstaat 8 weken. Maar heeft u voetproblemen dan zal het om de  5 á 6 weken zijn. Dit wordt tijdens de behandeling besproken wat voor u het beste is.

Kan ik de behandeling indienen bij mijn zorgverzekeraar?
Nee helaas. De vergoeding is bedoeld voor mensen die voetzorg echt nodig hebben. Het knippen en lakken van de nagels of andere cosmetische ingrepen zoals, eelt verwijderen, kalknagels bestrijden, ingroeiende nagels en eksterogen/eeltpitten verwijderen worden daarom niet vergoed via de basis- of aanvullende zorgverzekering. Pedicure wordt alleen vergoed door:

  • De basisverzekering: voor diabetes patiënten met diabetes en met een Simm’s classificatie van twee of hoger
  • De basisverzekering: voor diabetes patiënten met diabetes en met een Simm’s 1 classificatie. (hiervoor gelden aanvullende voorwaarden)
  • De aanvullende zorgverzekering: voor patiënten met reumatoïde artritis, een dwarslaesie of anderzijds medisch noodzakelijke klachten.
  • In sommige gevallen wordt pedicure ook vergoed voor verzekerden die een herseninfarct hebben meegemaakt. Informeer jouw zorgverzekeraar en polis voor de voorwaarden.
  • Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding via uw zorgverzekering neem dan contact op met uw eigen zorgverzekeraar. 

Behandelt u ook risico voeten?
( risico voeten zijn o.a.: Voeten van diabetes, hartpatiënten, reumapatiënten, psoriasis en verwaarloosde voeten)
Ja, die behandel ik ook. Een risico voet  heeft extra zorg en aandacht nodig en dient voorzichtig te worden behandelt. Nu vind ik dat elke voet, wel of geen risico voet, extra zorg en aandacht nodig heeft en voorzichtig dient te worden behandeld. Valt u onder de categorie risicovoet lees dan de vraag Kan ik de behandeling indienen bij mijn zorgverzekeraar? even goed door.

 

Ik heb last van kalknagels, kan ik daar vanaf komen?
In principe wel.  Wanneer u bij mij een kalknagelbestrijding traject gaat volgen moet u met de volgende punten rekening houden.

  • Elke 5 á 6 weken kom ik bij u langs voor een behandeling, ligt helemaal aan de conditie van de nagels.
  • U dient zelf twee keer per dag u nagels te behandelen met een antischimmel spray.
  • U dient ook uw schoenen en omgeving te behandelen.
  • Consequent blijven.

U moet er van uit gaan dat het zeker wel een jaar tot twee jaar kan duren voor u er eventueel helemaal vanaf bent. Ik kan geen 100% garantie geven dat u daadwerkelijk van u schimmelnagels af komt. Maar dat kan niemand.

Hoe kan ik betalen?
U dient direct na de behandeling te betalen. Ik kan u een "tikkie" of betaalverzoek sturen of u betaald contant.

Heeft u een wachttijd?
Momenteel zijn de avonduren volgeboekt helaas. Wanneer u belt voor een afspraak dient u op dit moment rekening te houden met een wachttijd van ongeveer twee weken.

Heeft u nog een andere vraag voor mij? Of wilt u gewoon informatie?
Dan kunt u hier het formulier invullen! 
 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram